Verduurzaming woningen

Veluwonen

22 woningen
Tot energielabel A
Jaren 70 woningen

Renovatie

Her renoveren en verduurzamen van 22 senioren woningen op 2 locaties in Brummen naar energielabel A. Het betreft het aanbrengen van voorzetgevels met nieuwe kozijnen, geïsoleerde dakplaten en nieuwe pannen

 • Werkzaamheden

  De 22 woningen uit de jaren zeventig hebben een volledige nieuwe geïsoleerde voor- en achtergevel met nieuwe kozijnen, deuren en dubbel HR glas gekregen. De zijmuren zijn opnieuw geïsoleerd en het dak is volledig vernieuwd met nieuwe geïsoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen.

  Er is een speciale opening in de goten voor de vleermuizen die zich op dit moment ook in de goten nestelen en die volgens de Flora&Fauna wet straks ook weer een veilig plekje moeten krijgen. Ook zijn de woningen voorzien van een mechanische afzuiginstallatie zodat het woon- en leefklimaat optimaal verbetert.

  In het proces is er veel rekening gehouden met de bewoners. Om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken worden de nieuwe gevels volledig geprefabriceerd in de Timmerfabriek van Draisma zodat er maar 1 dag nodig is voor het volledig plaatsen van de nieuwe gevels.

 • Details

  Opdrachtgever: Veluwonen
  Omvang: 22 woningen van 65 m2
  Architect: Architecten Groep Gelderland
  Bouwtijd: 7 maanden
  Bouwvorm: Bouwteam
  Oplevering: 2019

'quote'

Unitleider renovatie & verbouw
Eric Nijkamp
Meer weten? Neem dan contact op met Eric Nijkamp

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen