Stichting AAP

Primatenverblijf en quarantainegebouw

Dierenopvang
Duurzaamheid
Boshart Almeerderhout
Resysta

Nieuwbouw

Voor Stichting AAP hebben wij de nieuwbouw van een primatenverblijf en quarantainegebouw uitgevoerd. Hierdoor kan Stichting AAP twee keer zoveel dieren opvangen. Meer dieren kunnen doorstromen naar het Apenhuis, welke 1,5 keer groter wordt dan de huidige primatenhal. De uitbreiding maakt deel uit van de ontwikkeling van het Boshart Almeerderhout.

 • Werkzaamheden

  Er is bij de bouw veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Stichting AAP is de eerste gebruiker in Nederland van het materiaal Resysta. Dit is een hout vervangend product gemaakt van rijstvlies. Daarnaast wordt energie grotendeels op duurzame wijze opgewerkt door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen.

  Het Facility Centre heeft een nieuwe personeelskantine en een hypermoderne centrale keuken waar het voedsel voor de dieren wordt bereid. Daarnaast heet het Centrum een opslagloods voor het materiaal van het Apencentrum en diverse facilitaire voorzieningen voor het personeel.

 • Details

  Opdrachtgever: Stichting AAP te Almere
  Architect: Popov Architecten te Amsterdam
  Bouwtijd: 8 maanden
  Omvang: 1024 m2
  Bouwvorm: Bouwteam
  Oplevering: 2014

'quote'

Unitleider nieuwbouw & revitalisatie
Hans Mulderij
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Hans

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen