LBO 't Harde

Legerplaats bij Oldebroek

Groot onderhoud
Monumentale gebouwen
Bouwkundige werkzaamheden
Indrukwekkende kazerne

Renovatie

In opdracht van Rijksvastgoedbedrijf voeren wij al jaren groot onderhoud uit op legerplaats bij Oldebroek. Op deze unieke locatie staan diverse monumentale gebouwen waar veel onderhoud en bouwkundige werkzaamheden moesten gebeuren. Op deze indrukwekkende kazerne krijgen niet alleen de monumentale panden de nodige aandacht. Ook bij de gebouwen, welke geen monument zijn, wordt gelet op de historische waarde van de onderdelen. Duurzaam werken staat hierbij voorop. Wij vinden het belangrijk dat oude materialen worden hergebruikt.

 

 • Werkzaamheden

  Het werk bestaat uit onder andere schilderwerk, het vervangen van slecht houtwerk, het vervangen en isoleren van complete daken en het vervangen van zinkwerk. Daarnaast hebben we ook veel schadelijke stoffen zoals asbest, Chroom 6 en paks verwijderd.

  Een mooi voorbeeld van het hergebruiken van materialen is het terugplaatsen van de authentieke ringen bij een oude paardenschuur. Vroeger werden hier de paarden aan vastgezet en gestald.

  Om het bouw- of renovatieproces aan de 18 gebouwen zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we voorafgaand een goede inventaris van de mogelijke wijzigingen en wensen van de gebruikers gemaakt om het bouwproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen met enkele gerenommeerde bouwpartners hebben wij samen gewerkt om al deze gebouwen weer klaar te maken voor de toekomst.

 • Details

  Opdrachtgever: Rijksvastgoed bedrijf
  Bouwvorm: Aanbesteding
  Bouwtijd: 109 dagen
  Oplevering: 2020

'quote'

Unitleider zorg & wonen
Aljan Schut
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Aljan

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen