De Vier Dorpen

Vernieuwing van het gebouw

Vernieuwen
Wonen en zorg scheiden
Samenwerking
Renovatie

Zorg & wonen

Zorggebouw de Vier Dorpen in Beekbergen is verouderd, waardoor het gebouw toe is aan modernisering. Dit is noodzakelijk om er ook in de toekomst voor te zorgen dat de bewoners er goed kunnen blijven wonen.

 • Plannen

  De Vier Dorpen bestaat uit 3 onderdelen. Het zorggebouw en 2 blokken met aanleunwoningen. Het hoofdgebouw wordt gerenoveerd en de aanleunwoningen blijven ongewijzigd. De woningen worden samengevoegd tot zelfstandige 2- en 3-kamerwoningen. Alle woningen hebben minimaal 2 kamers en een eigen keuken en badkamer. In de sociale huurwoningen worden duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals aanpassingen van de CV installatie. Dit om het comfort te verbeteren maar ook om rekening te houden met de woonlasten voor de bewoners.

  Naast de binnenkant wordt ook de buitenkant aangepakt. De gevel wordt verfraaid, het balkon wordt verdiept naar 1,5 m (zodat de bewoners prettig buiten kunnen zitten) en de balkonhekken worden vervangen door transparante panelen. De ontmoetingsruimte ‘De Deel’ wordt opnieuw ingericht. De invulling hiervan wordt samen met de bewoners, de buurt, Zorggroep Apeldoorn en organisaties bepaald.

  De huidige bewoners zullen tijdelijk verhuizen naar een andere locatie: bungalowpark Droomparken. Hier krijgen ze alle zorg van de medewerkers die nu ook werkzaam zijn op de Vier Dorpen. Bij terugkeer krijgen alle bewoners een eigen huurcontract en behouden ze de zorg van de Zorggroep Apeldoorn. Zorggroep Apeldoorn zal dus de zorg ook in het nieuwe gebouw blijven verzorgen. De bewoners kunnen dus straks ook verhuizen naar een vrijkomende aanleunwoning en daarbij de zorg van de Zorggroep behouden.

  Voor meer informatie over dit project, bekijk de website over de vernieuwing van De Vier Dorpen

 • Details

  Opdrachtgever: Habion
  Bouwtijd: ca. 10 maanden
  Oplevering: augustus 2022
  Bouwvorm: Ketensamenwerking

'wij geloven in een aanpak die leidt tot persoonlijke aandacht voor bewoners'

Unitleider zorg & wonen
Aljan Schut
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Aljan

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen