De Bongerd

Vernieuwing naar toekomstgerichte woonzorgzone

Levendige ontmoetingsplek
Woonzorgzone van alle gemakken voorzien
Zorg dichtbij
Zelfstandige woningen

Zorg & wonen

De Bongerd wordt een levendige ontmoetingsplek en woonzorgzone die van alle gemakken voorzien is worden, waar de zorg bovendien dichtbij is. Op deze prachtige plek komen zelfstandige woningen, waar bewoners bewust kiezen voor een drempelvrije omgeving met zorg en hulp dichtbij. Als aannemer, ontwikkelaar en bouwer gaan wij dit plan realiseren.

 • De plannen

  Op de oude locatie van het verouderde verplegings- en verzorgingshuis de Bongerd wordt een toekomstgerichte woonzorgzone (een plek waar wonen en zorg vlak bij elkaar zit) ingericht. Er worden ca. 138 woningen in verschillende prijsklassen gerealiseerd. Het gaat om woningen in de sociale- of vrije-huursector, voor mensen op leeftijd of met een (potentiƫle) zorg- of hulpvraag. Van deze ca. 138 woningen zullen er ongeveer 69 bestemd zijn voor de (zwaardere) zorg.

  Er komen 3 nieuwe gebouwen. Een voor bewoners die zware zorg nodig hebben een voor sociale huurwoningen (31 sociale huur, 10 vrije sector). De bouw zal in fases verlopen om zo de bewoners te kunnen blijven huisvesten en onnodige verhuizingen te kunnen beperken.

  Voor meer informatie over de plannen, neem een kijken op de site voor de herontwikkeling van De Bongerd

 • Details

  Opdrachtgever: Habion, Hanzeheerd
  Architect: Architectenbureau KAW

'Wij geloven in een aanpak die leidt tot persoonlijke aandacht voor bewoners'

Unitleider zorg & wonen
Aljan Schut
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Aljan

Door het persoonlijke contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij elk project de aandacht waarmee wij samen tot het beste resultaat komen